Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για το σπιτικό χωνάκι
2 αυγά
250 ml ζεστό νερό
250 γραμμάρια αλεύρι
2 βανίλιες κάψουλες
250 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια βούτυρο
Για το παγωτό σοκολάτα με μπισκότο
1-2 σακουλάκια μπισκότα σοκολάτας της επιλογής σας
410 γραμμάρια κουτί γάλα εβαπορέ
1 φάκελος μους βανίλιας
1 κούπα γάλα
3 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού καφέ στιγμής (καφέ για φραπέ)
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
150 γραμμάρια ζάχαρη
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Φτιάξτε σπιτικό παγωτό με σπιτική ζύμη για χωνάκι! Θα ξετρελαθούν οι μικροί μας φίλοι
Για το σπιτικό χωνάκι
Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, τα αυγά και το νερό.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνουμε τη βανίλια.
Το μείγμα πρέπει να τρέχει να είναι δηλαδή αραιό, αν είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό.
Αφού ζεστάνει η βαφλιέρα μας. Στη συνέχεια βουτυρώσουμε τις επιφάνειες της βαφλιέρας, ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας από τη ζύμη, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά περίπου.
Όταν βγάζουμε κάθε μία βάφλα την τυλίγουμε αμέσως στο ειδικό καλούπι που περιέχεται, γιατί η βάφλα στερεοποιείται αμέσως, και έτσι παίρνει το σχήμα χωνάκι.
Για το παγωτό σοκολάτα με μπισκότο
Αρχικά τοποθετούμε το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες. Χρειάζεται να το αφήσουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες ειδάλλως δεν θα αφρατέψει όσο χρειάζεται κατά το χτύπημα.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το περιεχόμενο του φακέλου μους.
Ρίχνουμε το καφέ στιγμής και το κακάο μέσα στην κούπα με το γάλα.
Μόλις το καφέ και το κακάο διαλυθούν, αδειάζουμε το γάλα μέσα στο μπολ και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά ώσπου να γίνει σαντιγί.
Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη. Αδειάζουμε στη λεκάνη και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 9-10 λεπτά. Θα πρέπει το μείγμα μας να αφρατέψει και να τριπλασιαστεί σε όγκο.
Αδειάζουμε τη σαντιγί στη λεκάνη και χτυπάμε με το μίξερ για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα, κατόπιν προσθέτουμε και τα καρύδια και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Σπάμε τα μπισκοτάκια σε γουδί και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Αν έχουμε παγωτομηχανή τότε ακολουθούμε τις οδηγίες του παρασκευαστή μας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες προτού το καταναλώσουμε. Αφού κρυώσει το παγωτό παίρνουμε 2 με 3 μπάλες και γαρνίρουμε με το χωνάκι.