Υλικά:
1 μεγάλο ματσάκι μέντα
1 κούπα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 κούπες γάλα
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη
Μισό κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τη μέντα, μαδάμε τα φύλλα και πετάμε τα κοτσάνια. Στη συνέχεια, βάζουμε τα φύλλα με το γάλα σε κατσαρόλα να κάψει χωρίς να βράσει.
Πλένουμε τη μέντα, μαδάμε τα φύλλα και πετάμε τα κοτσάνια. Στη συνέχεια, βάζουμε τα φύλλα με το γάλα σε κατσαρόλα να κάψει χωρίς να βράσει. Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει.
Το περνάμε από τρυπητό για να αφαιρέσουμε τα φύλλα και προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι ενώ ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
Βάζουμε το παγωτό σε παγωτομηχανή και αφήουμε να παγώσει. Προς το τέλος προσθέτουμε και την σοκολάτα.