Υλικά:
Για 6-8 άτομα
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα (για έντονη γεύση ή λιγότερη ποσότητα για πιο ελαφριά γεύση)
1 βανίλια σκόνη
200 ml φρέσκο γάλα
400 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε νέες γεύσεις στο παγωτό σας
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά.
Όταν το γάλα ζεσταθεί λίγο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη και όσο το δυνατό περισσότερο η κανέλα.
Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και ταυτόχρονα προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μετά από 1-2 λεπτά, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί λίγο και όταν αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 1 ώρα.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και παρασκευάζουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της παγωτομηχανής.
Όταν ετοιμαστεί το παγωτό, το βάζουμε σε ένα αεροστεγές μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή τότε αδειάζουμε το μείγμα στο κάδο του μίξερ και το χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει λίγο πηχτή κρέμα. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες
Σερβίρεται με σιρόπι πραλίνα καραμέλα.