Νηστίσιμη πανακότα με γάλα καρύδας

by sidagi.gr
1,6K προβολές

Υλικά:

2 φύλλα ζελατίνας
1 κλωνάρι βανίλιας
60 γραμμάρια ζάχαρη
600 γραμμάρια γάλα καρύδας
μέλι


 

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 600 γραμμάρια γάλα καρύδας, 60 γραμμάρια ζάχαρη και 1 κλωνάρι βανίλας κομμένο κάθετα.


Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 600 γραμμάρια γάλα καρύδας, 60 γραμμάρια ζάχαρη και 1 κλωνάρι βανίλας κομμένο κάθετα.



Ανοίγουμε τη φωτιά.



Παράλληλα,βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για να μαλακώσουν.
 


Μόλις αρχίσουν να βράζουν τα υλικά που ρίξαμε στην κατσαρόλα,αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνας.
 


Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.



Αφαιρούμε τη βανίλια.



Μεταφέρουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια.



Bάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για μερικές ώρες ώστε να παγώσει το γλυκό.
 


Βγάζουμε την πανακότα από τα ατομικά φορμάκια βουτώντάς τα για μερικά δευτερόλεπτα σε καυτό νερό.
 


Αραιώνουμε το μέλι με λίγο ζεστό νερό.
 


Περιχύνουμε την πανακότα και σερβίρουμε.


 

Απαιτούμενος χρόνος: λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα