Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 συσκευασία 340 γραμμάρια σφολιάτα (2 φύλλα)
1 φλιτζάνι 250 γραμμάρια Μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
¾ φλιτζανιού 175 ml Ζαχαρούχο γάλα
¾ φλιτζανιού 175 ml Κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
112 γραμμάρια λευκή σοκολάτα λιωμένη
1 ½ φλιτζάνι 375 γραμμάρια φρέσκες φράουλες κομμένς σε φέτες
Εκτέλεση:
Πρωτότυπο και εύκολο γλυκό με απαλή υφή κρέμας από μασκαρπόνε και δροσερές φράουλες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
Ανοίγετε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια. Στη συνέχεια ανοίγετε τη σφολιάτα σε λεπτό φύλλο 30 εκ. μήκος και 20 εκ. πλάτος.
Στη συνέχεια κόβετε στη μέση το φύλλο σφολιάτας οριζόντια.
Μεταφέρετε τα δυο φύλλα σφολιάτας σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και τρυπήστε το κάθε φύλλο με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
Μεταφορά δύο ορθογώνια κομμάτια για να ευθυγραμμισμένο περγαμηνή φύλλο ψησίματος . Τρυπήστε όλη την με δόντια πιρούνι. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Συνολικά θα πρέπει να βγάλετε τέσσερα ορθογώνια φύλλα σφολιάτας.
Ψήνετε τα φύλλα σφολιάτας δύο τη φορά στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν και ετοιμάζετε την κρέμα μασκαρπόνε.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το μασκαρπόνε και χτυπάτε σε δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει λείο. Στη συνέχεια ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάτε σε μέτρια σκάλα μέχρι να ενωθεί με το μασκαρπόνε. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Διπλώνετε το μείγμα μασκαρπόνε με τη σαντιγί με απαλές κινήσεις. Τέλος προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε άλλη μια φορά.
Στη συνέχεια τοποθετήστε ένα κομμάτι σφολιάτας σε μια πιατέλα.
Απλώνετε μια στρώση κρέμας πάνω από τη σφολιάτα. Απλώνετε πάνω από την κρέμα τις φράουλες και επαναλαμβάνετε με την ίδια σειρά των υλικών.
Τέλος τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Σερβίρετε με σως σοκολάτας.