Μπουγάτσα Χανίων

by sidagi.gr
993 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 πακέτο φύλλο κρούστας εμπορίου
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο λιωμένο
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1000 γραμμάρια μυζήθρα γλυκιά
400 γραμμάρια μυζήθρα ξινή
500ml γάλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 αυγό
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και μυρωδάτη μπουγάτσα με μυζήθρα και άχνη ζάχαρη για ένα ελαφρύ και γεμάτο γλυκό!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το μισό γάλα να ζεστάνει και στο υπόλοιπο διαλύετε τις 3 κουταλιές κορν φλάουρ. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε τη μυζήθρα γλυκιά και ξινή μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Στη συνέχεια μόλις αρχίσει και βράζει το γάλα, ρίχνετε το μείγμα κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει. Στη συνέχεια αφαιρέστε την κατσαρόλα απ’ την εστία και αφήνετε να κάτσει για 8 έως 10 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνετε το βούτυρο κομμένο σε κύβους, τη βανίλια και το αυγό ανακατεύοντας δυνατά μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε τη μυζήθρα, ανακατεύετε καλά.
Για την συναρμολόγηση ζύμης – γέμισης
Αλείφουμε ένα ταψί με το λιωμένο βούτυρο, παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα από τη συσκευασία και τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα πλάι στο άλλο.
Στη συνέχεια απλώνετε μέσα στα φύλλα το μείγμα κρέμας  από πάνω καλύψτε με τα φύλλα κρούστας που προεξέχουν απ’ το ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Όταν είναι έτοιμη η μπουγάτσα, βγάζετε από το φούρνο και πασπαλίζετε  με ζάχαρη άχνη, κόβετε σε λωρίδες ή τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα