Μπισκότα με ταχίνι

by sidagi.gr
671 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 φλιτζάνι (140 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας (140 γραμμάρια) αλεύρι ολικής αλέσης
70 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
150 γραμμάρια κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
150 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 Πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας νερό
200 γραμμάρια ταχίνι
2 φακελάκια σουσάμι λευκό

Εκτέλεση:

Αφράτα και θρεπτικά μπισκότα για τους μικρούς και μεγάλους φίλους!

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Απλώστε 2 φύλλα λαδόκολλας σε δύο ταψιά.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλεύρι ολικής άλεσης, τα αλεσμένα αμύγδαλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύετε καλά με τον γάτζο του μίξερ μέχρι να γίνει μια  ζύμη.

Προσθέστε το νερό και ταχίνι και ανακατεύουμε σταδιακά μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη. Βγάζετε τη ζύμη από το κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε μερικές φορές στον πάγκο μέχρι να μαλακώσει.
Με ένα κουτάλι του γλυκού πλάθετε μικρές μπάλες της ζύμης και τις ρίχνουμε μέσα στο σουσάμι. Στη συνέχεια τις τοποθετείτε στο ταψί με τη λαδόκολλα, ισιώστε τότε κάθε μία ελαφρά με τα δάχτυλά σας.

Ψήστε για περίπου 12-14 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνετε τελείως να κρυώσουν και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 14 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα