Υλικά:
Για 4-6 άτομα
8 κούπες ψωμί κομμένο σε κύβους
3 μέτρια μήλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
4 αυγά
1 κούπα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα, διαιρούμενο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κούπα ζάχαρη + 2 κουταλιές της σούπας
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και μυρωδάτη μηλόπιτα πουτίγκα διαίτης με απλά υλικά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βουτυρώστε ένα ταψί 22 x 22 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά ελαφρά. Προσθέστε το γιαούρτι, το γάλα, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, το μοσχοκάρυδο, 1/2 κούπα ζάχαρη και αλάτι. Προσθέστε τα μήλα, στη συνέχεια, διπλώστε απαλά μέσα τους κύβους ψωμιού. Χύστε το μείγμα στο ταψί.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Πασπαλίζουμε από πάνω την μείγμα και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.