Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό βατόμουρα
800 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμό από 1 μεγαλούτσικο λεμόνι
Εκτέλεση:
Απλώστε τη πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί για ένα απολαυστικό πρωινό
Καθαρίζουμε τα βατόμουρα και τα πλένουμε. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε με τη ζάχαρη εναλλάξ σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε λίγες ώρες ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
Αφού δούμε πως είναι έτοιμα τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις βράσει λίγο με μια κουτάλα ή την κουτάλα του πουρέ για πιο εύκολα τα πατάμε ελαφρά για να γίνουν σαν πουρέ.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και προσθέτουμε στο τέλος χυμό λεμονιού.
Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε σε δροσερό μέρος.