Υλικά:
Για 8-10 άτομα
1/4 κουταλιά του γλυκού σόδα
1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
3/4 κούπας καφέ γάλα 2%
1 αυγό
150 γραμμάρια αποξηραμένες φράουλες ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 1/2 κούπα καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κούπας καφέ ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:
Γλυκά κεκάκια για το πρωινό σας
Σ’ ένα μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάυντερ, το αλάτι, τη κανέλα.
Χτυπήστε το γάλα με το αυγό και το λάδι, τις φράουλες ψιλοκομμένες να ενωθούν και ρίξτε τα στο μπολ με το αλεύρι.
Ανακατέψτε, να ενωθούν τα υλικά και να γίνει η ζύμη σφιχτή. Μοιράστε το μισό μείγμα στα 12 φορμάκια για μάφινς, που έχετε αλείψει με καλαμποκέλαιο.
Μοιράζετε την στις 12 υποδοχές. Η ζύμη, πρέπει να φτάνει ως τα 2/3 του ύψους των υποδοχών.
Ψήστε τα μάφινς στους 200 βαθμούς 18 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν. Αφήστε τα να σταθούν 5 λεπτά μέσα στις φόρμες κι αναποδογυρίστε τα σε σχάρα.