Κρύο κέικ σοκολάτας με μπισκότο

by sidagi.gr
607 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για την Βάση
50 γραμμάρια σοκολάτα
100 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας
50 γραμμάρια βούτυρο

Για την Κρέμα
20 γραμμάρια λικέρ της αρέσκειας σας
250 γραμμάρια ανθότυρο
2 μέτρια αυγά
50 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
150 γραμμάρια σοκολάτα
25 γραμμάρια βούτυρο
20 γραμμάρια κακάο
 

Εκτέλεση:

Συνοδέψτε το με το απογευματινό σας  ρόφημα!

Τεμαχίζουμε τα μπισκότα.

Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με τα μπισκότα.

Σε ένα ταψί στρογγυλό περίπου 20 εκ. τοποθετούμε τα μπισκότα και τα αφήνουμε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.

Ετοιμάζουμε την κρέμα λιώνοντας αρχικά το βούτυρο με την σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Ύστερα προσθέτουμε το κακάο, το λικέρ και ανακατεύουμε.

Μαλακώνουμε ελαφρώς το ανθότυρο και το ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας.

Σε μπεν μαρί ρίχνουμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.

Ύστερα τοποθετούμε στο μείγμα της σοκολάτας, πάνω από τα μπισκότα.

Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας.

Το συγκεκριμένο κέικ δεν χρειάζεται φούρνο, τρώγεται κρύο.

Για να γίνει πιο ενδιαφέρον το κέικ σας, πριν σερβίρετε ραντίστε με σιρόπι φράουλας!
 

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα