Υλικά:
Για 6 άτομα
2 φλιτζάνια γάλα
3 κουταλιές για τη ζελατίνη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4 σταγόνες μαστιχέλαιου
ξύσμα 1 λεμονιού
4 κουταλιές του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη χωρίς γεύση
½ φλιτζ. ζάχαρη
6 κουταλιές του γλυκού γλυκό κουταλιού βύσσινο με μέλι
Εκτέλεση:
Χρονοβόρα διαδικασία εκτέλεσης αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!
Ρίχνουμε σε ένα μέτριο κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μαστιχέλαιο και το ξύσμα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Το απομακρύνουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα.
Πασπαλίζουμε τη σκόνη ζελατίνης σε δύο κουταλιές γάλα για να μαλακώσει. Βάζουμε στη φωτιά το μείγμα γάλακτος για να πάρει άλλη μία βράση. Προσθέτουμε τη μαλακή ζελατίνη και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά.
Αφού σουρώσουμε το μείγμα σε μια κανάτα, το μοιράζουμε σε έξι φορμάκια. Αφήνουμε τις κρέμες στο ψυγείο να πήξουν, για δύο ώρες. Στη συνέχεια ξεκολλάμε καθεμία από τα τοιχώματα της φόρμας, την οποία αναποδογυρίζετε σε πιάτο. Σερβίρουμε μ γλυκό του κουταλιού βύσσινο.