Υλικά:
Κορμός σοκολάτας
Για το ρολό κέικ
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 αυγά
1/4 φλιτζάνι κακάο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
200 γραμμάρια κουβερτούρα
2 φύλλα λαδόκολλα
Για την κρέμα μασκαρπόνε
100 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια μασκαρπόνε
Για την επικάλυψη
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 σφηνάκι μπράντι
Εκτέλεση:
Αφράτο και γλυκό ρολό κέικ με γέμιση λευκής σοκολάτας και μασκαρπόνε για να συνοδέψτε το ρόφημα σας
Για το ρολό κέικ
Αρχικά βάζουμε σε μπεν μαρί 200 γραμμάρια κουβερτούρα, 2 κουταλιές νερό και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και λιώνουμε την κουβερτούρα.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπεν μαρί 1/4 φλιτζάνι αλεύρι και τους χτυπημένους κρόκους.
Ανακατεύουμε το μείγμα με τη μαρέγκα.
Βάζουμε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανοίγουμε το φούρνο ώστε να προθερμανθεί.
Απλώνουμε το μείγμα που φτιάξαμε με την κουβερτούρα και το αλεύρι στο ταψί και το βάζουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Πασπαλίζουμε μια κακάο.
Όταν είναι έτοιμο,το βγάζουμε από το φούρνο και το γυρίζουμε ανάποδα.
Ακουμπάμε τον κορμό πάνω στη λαδόκολλα με το κακάο.
Βάζουμε τη λαδόκολλα.
Τυλίγουμε ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό και το αφήνουμε λίγο στην άκρη για να κρυώσει.
Για την κρέμα μασκαρπόνε
Για να φτιάξουμε την κρέμα με την οποία θα γεμίσουμε το γλυκό, ψιλοκόβουμε 100 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή.
Βάζουμε ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα,να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί,πριν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα σταδιακά την κουβερτούρα σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει το μείγμα και κρυώσει προσθέτουμε 2 φλιτζάνια μασκαρπόνε και ανακατεύουμε ξανά.
Για την επικάλυψη
Για να φτιάξουμε την επικάλυψη του κορμού,σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος.
Λίγο πριν αρχίσει να βράζει η κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε 200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 1 σφηνάκι μπράντι και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα συστατικά.
Τέλος,τα αφήνουμε να πήξουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανοίγουμε το παντεσπάνι προσέχοντας να μη σπάσει.
Απλώνουμε στο παντεσπάνι την κρέμα με το μασκαρπόνε.
Τυλίγουμε τον κορμό.
Καλύπτουμε την επιφάνεια του κορμού με την επικάλυψη.