Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για το κέικ σοκολάτας
2 κούπες ζάχαρη
3/4 κούπας βούτυρο
5 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα γάλα
1/8 κουταλιά του γλυκού εσάνς πικραμύγδαλού ή 1 βανίλια
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 κούπες κακάο
1/4 κουταλάκι σόδα
Για την επικάλυψη
300 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαο
Εκτέλεση:
Αφράτο και γλυκό κέικ για το πρωινό σας
Για το κέικ σοκολάτας
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία. Αδειάζεται τη ζύμη σε μεγάλη καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με άνοιγμα στο κέντρο.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Με το γλάσο καλύπτετε ολόγυρα το κέικ.
Για την επικάλυψη
Ψιλοκόβουμε την λευκή σοκολάτα.
Μεταφέρουμε σε μπεν μαρί και τη λιώνουμε.
Μόλις λιώσει,προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε το κέικ με την επικάλυψη της λευκής σοκολάτας και διακοσμούμε με καρύδια.