Κέικ Βικτώρια

by sidagi.gr
744 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για το κέικ
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα
1/4 κουταλιά γλυκού βανίλια

Για τη γέμιση
1 κούπα μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο
1 κούπα κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά για σαντιγί
1 κούπα φρέσκες φράουλες και σμέουρα

Γαρνίρισμα
ζάχαρη άχνη
φράουλες σε φέτες ή σμέουρα

Εκτέλεση:

Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή για να φτιάξετε αφράτο εντυπωσιακό κέικ

Για το κέικ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αλευρώνετε και βουτυρώνετε δύο στρογγυλές φόρμες   για κέικ 28 εκ. Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε για ένα λεπτό τη ζάχαρη μαζί με το ξύσμα λεμονιού. Στη συένεια ρίχνουμε τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και  προσθέτουμε το  μαλακό βούτυρο. Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά.

Σε άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια. Προσθέστε το μείγμα αυγών στο κάδο του μίξερ  και χτυπήσε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να το απορροφήσει τελείως το μείγμα.
Χύστε το μείγμα στις δύο φόρμες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο πάνω για 25 με 30 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά.

Για τη γέμιση
Στο κάδο του μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος  σε σφικτή σαντιγί. Απλώστε στη μια φέτα κέικ τη μαρμελάδα, αφήνοντας περιθώριο στα τοιχώματα 2 εκ. Απλώνετε τη σαντιγί και φρούτα όπως  φράουλες και σμέουρα και καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο κέικ.

Γαρνίρισμα
Κοσκινίστε ζάχαρη άχνη πέρα από την κορυφή του κέικ.
Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Κέικ Βικτώρια

Κέικ Βικτώρια

Κέικ Βικτώρια

 

Κέικ Βικτώρια

Κέικ Βικτώρια

Κέικ Βικτώρια

Κέικ Βικτώρια

Κέικ Βικτώρια

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα