Κέικ βανίλια με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

by sidagi.gr
644 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για το κέικ
1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
125 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
1 βανίλια σε σκόνη
1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
250 γραμμάρια ζάχαρη
½ φλιτζάνι γάλα
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την επικάλυψη
300 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και γλυκό κέικ με επικάλυψη λευκής σοκολάτας για όλες τις ώρες

Για το κέικ
Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο και τα αφήνουμε λίγο ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Αρχικά, βάζουμε στον κάδο του μίξερ 125 γραμμάρια βούτυρο και 250 γραμμάρια ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
 
Προσθέτουμε 2 αυγά και ½ φλιτζάνι γάλα και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά για ένα με δύο λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 250 γραμμάρια αλεύρι,1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα,τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
 
Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Αλευρώνουμε και αλείφουμε με λίγο βούτυρο μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Βάζουμε το κέικ να ψηθεί στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά.

Όταν ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο.
Μέχρι να κρυώσει και να μπορέσουμε να τη σερβίρουμε ετοιμάζουμε την επικάλυψη

Για την επικάλυψη
Ψιλοκόβουμε την λευκή σοκολάτα.
Τη μεταφέρουμε σε μπεν μαρί και τη λιώνουμε.

Μόλις λιώσει,προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε το κέικ με την επικάλυψη της λευκής σοκολάτας.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα