Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τους λουκουμάδες
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά γλυκού σόδα
1 χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά γλυκού Αλάτι
2 κούπες σπορέλαιο για τηγάνισμα
1 ποτήρι νερό
Κανέλα
Για τη γέμιση σοκολάτας (γκανάζ)
225 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα
1/8 κουταλιά του γλυκού chipotle ή πιπέρι καγιέν
1 μεγάλη πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε μια ακόμα πρωτότυπη ιδέα για να απολαύσετε το γλύκισμα σας
Για τους λουκουμάδες
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, αλάτι και ανοίγουμε μία λακκούβα στο κέντρο.
Ρίχνουμε μέσα το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα.
Ανακατεύοντας μ’ ένα πιρούνι, προσθέτουμε λίγο – λίγο νερό (περίπου 1 ποτήρι), μέχρι το μείγμα να γίνει μία μαλακιά ζύμη σαν χυλός.
Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό γιατί θα κάψει την μαγιά και δεν θα φουσκώσει το μείγμα.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και την αφήνουμε σ’ ένα ζεστό μέρος χωρίς να την κουνάμε, για μια περίπου ώρα.
Όταν θα δούμε ότι έχει κάνει τρυπούλες στην επιφάνεια σημαίνει ότι ο χυλός μας είναι έτοιμος.
Για τη γέμιση σοκολάτας
Στο πάγκο της κουζίνας κόβετε σε πολύ ψιλά κομματάκια την σοκολάτα και την ρίχνετε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το πιπέρι και το αλάτι. Συγχρόνως βράζουμε την κρέμα γάλακτος σε μεσαία θερμοκρασία ίσα ίσα να πάρει μια βράση για περίπου 1 με 2 λεπτά.
Ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος μέσα στην σοκολάτα και αφήνουμε 3 λεπτά να κάτσει το μείγμα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε σιγά σιγά στην αρχή και δυνατά στη συνέχεια μέχρι να γίνει απαλή η γκανάζ.
Ρίχνουμε την γκανάζ σε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να παγώσει αρκετά και να στέκεται.
Με ένα κουτάλι γλυκού σκαλίζουμε τη γκανάζ και πλάθουμε μπαλάκια σοκολάτας. Αφού ολοκληρώσουμε με όλη τη γκανάζ, τοποθετούμε τα μπαλάκια σοκολάτας στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Για την συναρμολόγηση
Αφού ο χυλός μας φουσκώσει με μια κουταλιά σούπας παίρνουμε ένα ένα το μείγμα και τοποθετούμε μέσα σου από ένα μπαλάκι σοκολάτας, κλείνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2 -3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για το σιρόπι
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας, για 3 λεπτά, τη ζάχαρη με το νερό.
Κατόπιν, προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού και το μέλι και κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Αφού ολοκληρωθεί το σιρόπι, παίρνουμε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους ρίχνουμε αμέσως στο σιρόπι.
Τους βγάζουμε από το σιρόπι και τους σερβίρουμε ζεστούς, πασπαλίζοντας τους με κανέλα.