Εκλέρ ταψιού

by sidagi.gr
934 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

Για το εκλέρ ταψιού
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κρόκους αυγών
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2,5 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Για την επικάλυψη σοκολάτας
240 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένο (περίπου 1 2/3 φλιτζάνια)
240 γραμμάρια ανάλατη φυτική μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1/8 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζανιού άγλυκο κακάο
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο γλύκισμα για όλη την οικογένεια

Για το εκλέρ ταψιού
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια εστία το γάλα μαζί με το αλεύρι, κορν φλάουρ, ζάχαρη, βούτυρο και τη βανίλια και μαγειρεύετε μέχρι να πάρει την πρώτη βράση, ανακατεύοντας συνέχεια.
Σε ξεχωριστό μπολ ρίχνετε τους κρόκους αυγών. Στη συνέχεια ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα πουτίγκας και ανακατεύετε με τα αυγά ώστε να τα παστεριώσετε. Ρίχνετε το μείγμα αυγών πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύετε το μείγμα με γρήγορες κινήσεις μέχρι να δέσει.

Ετοιμάζετε ένα πυρέξ. Στη συνέχεια, ρίχνετε μια στρώση πουτίγκα στο πάτο του πυρέξ, μετά μια στρώση από μπισκότα πτι μπερ. Στη συνέχεια επαναλαμβάνετε τις στρώσεις πουτίγκας – μπισκότου.
Τέλος απλώστε το μείγμα σοκολάτας πάνω από το γλυκό και αποθηκεύετε στο ψυγείο να παγώσει για 4 ώρες τουλάχιστον.

Για την επικάλυψη σοκολάτας
Σε  μπεν μαρί, λιώνετε τη σοκολάτα σε ένα μέτριο μπολ. Αφήστε τα να κρυώσει.
Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε τη φυτική μαργαρίνη σε μέτρια- υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, περίπου 2 λεπτά.
Γυρίστε το μίξερ σε χαμηλή, προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι, και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
Αυξήστε την ταχύτητα στο μεσαίο προς υψηλό και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει, περίπου 3 λεπτά, σταματώντας για να σπρώξτε το μείγμα από τα τοιχώματα μέσα στο μπολ.

Με το μίξερ σε χαμηλή σκάλα, προσθέστε σταδιακά την κρύα λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε μέχρι ενσωματωθούν.
Σταματήστε το μίξερ και προσθέτουμε το γάλα σόγιας, το κακάο και βανίλια.
Χτυπήστε σε χαμηλή μέχρι να ενσωματωθούν, τότε κτύπησε σε μέτρια προς υψηλή έως περίπου 1 λεπτό, σταματώντας για να σπρώξτε το μείγμα από τα τοιχώματα μέσα στο μπολ.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα