Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1/2 φλιτζάνι σουσάμι
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1/4 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι κανέλα
1 φλιτζάνι κάσιους, χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι νιφάδες καρύδας
1 φλιτζάνι βρώμη
1 φλιτζάνι αποξηραμένα κεράσια, χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε την μέρα σας με ένα γευστικό και υγιεινό πρωινό
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και να και βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία σκάλα του φούρνου.
Τοποθετήστε τη βρώμη, καρύδα, και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετήστε το μέλι, το σουσάμι, τα κάσιους, την κανέλα, τη μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια σε ένα μικρό μπολ και ανακατώστε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Περιχύνετε πάνω στο μείγμα της βρώμης και ανακατεύουμε μέχρι να είναι καλά επικαλυμμένα.
Απλώστε το μείγμα σε ένα μακρόστενο ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 έως 25 λεπτά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Προσθέστε τα αποξηραμένα κεράσια και ανακατώστε για να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Αφήστε το να κρυώσει για 20 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, να σπάσετε τα δημητριακά σε μικρές μάζες αν χρειαστεί, τότε αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Αποθηκεύετε σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι και 2 εβδομάδες.