Υλικά:
Για 4-6 άτομα
200 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
¼ φλιτζάνια βούτυρο, λιωμένο
450 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακό
112 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
160 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα τεμαχισμένη
160 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
½ ποτήρι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά για σαντιγί
¼ φλιτζάνια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Φτιάξτε σπιτκό cheesecake χωρίς ψήσιμο με γεύση σοκολάτα για όλη την οικογένεια! Δείτε βήμα βήμα την συνταγή
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα, σκόνη κακάο και το βούτυρο. Ανακατεύετε μέχρι γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πιέζετε στον πάτο ενός ταψιού το μείγμα μπισκότων για να κάνετε την βάση.
Σε ένα μεγάλο μπολ, κτυπήστε το τυρί κρέμα για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε ζάχαρη άχνη και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε ξανά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήστε την να κρυώσει λίγο. Με το μίξερ σας σε αργή ταχύτητα, προσθέστε τη σοκολάτα στο μίγμα από το τυρί κρέμα, ανακατεύετε αργά.
Σε άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Στην συνέχεια διπλώστε το απαλά με το σοκολατένιο μείγμα.
Χύστε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας κακάο.
Πηγή : tastykitchen.com
ΑΒ Click2shop app: Ψωνίστε τώρα online από το κινητό σας