Home Blog Συμβουλές για ένα πετυχημένο barbecue!

Συμβουλές για ένα πετυχημένο barbecue!

by sidagi.gr
302 προβολές

Το sidagi.gr σας προτείνει λαχταριστούς μεζέδες κρεάτων και λιχουδιές σχάρας για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης μαζί με συμβουλές για τέλειο ψήσιμο!

Το sidagi.gr σας προτείνει λαχταριστούς μεζέδες κρεάτων και λιχουδιές σχάρας για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης μαζί με συμβουλές για τέλειο ψήσιμο!

Συμβουλές για ένα πετυχημένο barbecue!

Το κλειδί για ένα άριστο barbecue βρίσκεται στη σωστή οργάνωση, προετοιμασία υλικών και στο σωστό ψήσιμο…

Πρώτον βεβαιωθείτε πως έχετε στη διάθεση σας τα κατάλληλα εξαρτήματα για barbecue στη σχάρα όπως αρκετά κάρβουνα.

Διαφορετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γκριλ του φούρνου για ψήσιμο barbecue ή γκριλιέρα.

Πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο στη σχάρα, ξεκινήστε με τη σωστή προετοιμασία.

Πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο αφήστε τα κρατικά σας σε θερμοκρασία δωματίου με τη μαρινάδα τους.

Πότε δεν αλατίζετε τα κρέατα πριν το ψήσιμο, γιατί την ώρα που ψήνετε τραβάει όλα τα υγρά το αλάτι και έτσι υπάρχει κίνδυνος να βγει στεγνό το κρέας. Αλατίστε λίγα λεπτά πριν αφαιρέστε από τη σχάρα.

Για κρεατικά όπως χοιρινό, μοσχάρι, αρνάκι ή κοτόπουλο μαρινάρετε τα για τουλάχιστον 2 ώρες σε γυάλινο ή κεραμικό μπολ πριν το ψήσιμο στο barbecue. Για μαρινάρα που περιέχει γλυκαντική ουσία, όπως μέλι ή ζάχαρη ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην καούν τα κρέατα και καλυφθούν με καμένη κρούστα.

Εάν χρειαστεί να τυλίξτε τα κρατικά σας με αλουμινόχαρτο, τυλίξτε τα από τη γυαλιστερή μεριά.

Για το ψήσιμο κεμπάμπ ή για σουβλάκια αφήστε τα ξύλινα καλαμάκια σε κρύο νερό 1 ώρα πριν περάστε το κρέας μέσα από τα καλαμάκια.

Πριν ψήσετε τα κρατικά σας, βεβαιωθείτε πως έχετε καθαρίσει πάρα πολύ καλά τη σχάρα πριν την τοποθέτηση των κρεάτων.

Αφήστε πρώτα να κάψει ελαφρά η σχάρα πριν ψήσετε τα κρεατικά σας.

Λαδώστε ελαφρά τη σχάρα πριν βάλετε τα κρατικά πάνω σ’ αυτή για να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο.

Μεζέδες που αξίζει να δοκιμάσετε…

Σουβλάκια με chorizo, μανιτάρια και πιπεριές

Λουκάνικα με ανανά και σως μουστάρδας

Λουκάνικα με μπέικον και γραβιέρα

Αφράτα μπιφτέκια



Μπεκρή μεζέ

Πολίτικο γιαουρτλού

Κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί



Κοτόπουλο σχάρας με σάλτσα κόλιανδρου

Aρνίσια παϊδάκια με σάλτσα μυρωδικών

Κυπριακή σεφταλιά

Χοιρινά σουβλάκια ανάμικτα στα κάρβουνα

Συκωταριά

Πικάντικος μεζές με σουβλάκια λουκάνικου

Πατάτες με λουκάνικα και μυρωδικά

Μπριζόλες λεμονάτες

Παϊδάκια αρνίσια Τσικνοπέμπτης

 

Χοιρινές μπριζόλες με σως μουστάρδας

Φτερούγες κοτόπουλου μπάρμπεκιου

Τηγανιά με πιπεριές και φέτα

Πανσέτες μπάρμπεκιου

Συνδάστε τα ψητά σας με ένα ποτήρι Cabernet Sauvignon ή Αγιωρίτικο

Συνοδέψτε τα ψητά σας με δροσερές σάλτσες και ντιπ

Chutney μάνγκο με τζίντζερ

Ντιπ με γιαούρτι και μαϊντανό

Μουστάρδα μελιού

Μαγιονέζα με άνηθο και λεμόνι

Σάλτσα βύσσινο

Σάλτσα πικάντ

Μαρινάδα μουστάρδας

Εύκολη σάλτσα για κρεατικά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα