Home Blog Macaroons : Η σύγκριση με τα αμυγδαλωτά macarons

Macaroons : Η σύγκριση με τα αμυγδαλωτά macarons

by sidagi.gr
697 προβολές

Είναι καιρός να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους : η λέξη “μακαρόν” δεν είναι μια εναλλακτική ορθογραφία των αμυγδαλωτών…

Είναι καιρός να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους : η λέξη “μακαρόν” δεν είναι μια εναλλακτική ορθογραφία των αμυγδαλωτών… Στην πραγματικότητα, οι δύο όροι αναφέρονται σε σαφώς διαφορετικά πράγματα. Και οι δύο μακαρόν και αμυγδαλωτά είναι γλυκά που και τα δύο ονόματα που προέρχονται από ammaccare, η οποία είναι η ιταλική για «να συντρίψει» – αλλά αυτό είναι όπου οι ομοιότητες τελειώνουν.
Τα macaroons συγκεκριμένα φτιάχνοντε  με μαρέγκα με βάση μπισκότο που γίνεται με αλεύρι αμυγδάλου, ασπράδια αυγών και ζάχαρη άχνη. Στη συνέχεια ακολοθεί η γέμιση από γκανάζ ή βουτυρόκρεμα. Η λεπτή απόλαυση είναι τραγανά στο εξωτερικό τους και μεσα είναι πολύ μαλακά.

Σε αντίθεση, η λέξη αμυγδαλωτό (macaron) είναι ένα μια γενικότερη φράση που εφαρμόζεται σε ένα αριθμό μικρών γλυκίσμάτων. Κυρίως, ο όρος αυτός ταυτίζεται με το υγρό και πυκνό αμυγδαλωτό καρύδας, το οποίο αποτελείται από ασπράδια αυγού, ζάχαρη, και αποξηραμένα καρύδας, συχνά μέσω σωληνώσεων με μύτη σε σχήμα αστεριού, και μερικές φορές βουτηγμένα σε σοκολάτα. Το αμυγδαλωτό καρύδας, ή Congolais, όπως είναι γνωστό στη Γαλλία,  σερβίροντε κατά τη διάρκεια του Πάσχα, διότι δεν περιέχει αλεύρι.

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα