Αν σας περίσσεψαν τα βρασμένα αυγά από το Πάσχα και όχι μόνο… Δείτε απλές και εύκολες συνταγές για να τα απολαύσετε.
Αν σας περίσσεψαν τα βρασμένα αυγά από το Πάσχα και όχι μόνο… Δείτε απλές και εύκολες συνταγές για να τα απολαύσετε.
Σκωτσέζικα αυγά
Υλικά
8 μεγάλα αυγά βρασμένα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 φλιτζάνια δημητριακά κορν φλέικς θρυμματισμένα (περίπου 170 γραμμάρια)
340 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
Φυτικό ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο 1 λίτρο, για το τηγάνισμα
2 αυγά χτυπημένα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρoλάκι βράζουμε τα αυγά για 8 με 10 λεπτά το πολύ.
Συγχρόνως πλάθουμε σε μπαλάκια τον κιμά σε μέγεθος καρυδιού.
Αφού έχουμε βράσει τα αυγά τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο. Με τον πλάστη ανοίγουμε τα μπαλάκια κιμά σε «φύλλο» πάχους 1 εκ. βάζουμε μέσα σε κάθε κιμά από ένα βραστό αυγό και το κλείνουμε.
Επαναλαμβάνουμε σε κάθε αυγό με κιμά την ίδια διαδικασία.
Σε άλλο μπολ ετοιμάζουμε το μείγμα του αυγού,
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα αυγά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι και τα θρυμματισμένα δημητριακά σε 2 διαφορετικά μπολ, πρώτα τα περνάμε από το αλεύρι τα μπαλάκια από κιμά, μετά από το μείγμα του αυγού και τελειώνοντας από τα θρυμματισμένα δημητριακά.
Τέλος ρίχνουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνι και αφήνουμε να φτάσει τους 180 βαθμούς. Τότε ρίχνουμε από 3 μπαλάκια κιμά στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Γεμιστά αυγά με αβοκάντο και μαγιονέζα
Υλικά
Για 6-8 άτομα
150 γραμμάρια μαγιονέζα
1 αβοκάντο κομμένο στη μέση
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1/2 κουταλιά της σούπας λεμονιού
8 βραστά σφιχτά αυγά, κομμένα στη μέση
λίγη πάπρικα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα αυγά σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβετε τα βρασμένα αυγά στη μέση και αφαιρείτε τους κρόκους. Στη συνέχεια κόβετε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρείτε το κουκούτσι, με ένα κουτάλι αφαιρείτε τη σάρκα του αβοκάντο.
Σε ένα μπολ βάζετε τη μαγιονέζα, τους κρόκους, το καθαρισμένο αβοκάντο, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό του και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε σε πιατέλα τα αυγά και τα γεμίζετε με το μείγμα με ένα κουταλάκι.
Πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και σερβίρετε.
Γεμιστά αυγά
Υλικά
Για 6-8 άτομα
150 γραμμάρια μαγιονέζα
220 γραμμάρια φασόλια άσπρα βρασμένα ή κονσέρβα
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1/2 κουταλιά της σούπας λεμονιού
8 βραστά σφιχτά αυγά, κομμένα στη μέση
λίγη πάπρικα
Εκτέλεση
Κόβετε τα βρασμένα αυγά στη μέση και αφαιρείτε τους κρόκους.
Σε ένα μπολ βάζετε τη μαγιονέζα, τους κρόκους, τα φασόλια στραγγισμένα πολτοποιημένα, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό του και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε σε πιατέλα τα αυγά και τα γεμίζετε με το μείγμα με ένα κουταλάκι.
Πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και σερβίρετε.
Αυγοσαλάτα με παντζάρια
Υλικά
Για 4-6 άτομα
6 βραστά αυγά
2 παντζάρια βρασμένα και ψιλοκομμένα
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, τα πράσινα κρεμμύδια ή φρέσκα κρεμμυδάκια
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
8 φέτες ψωμί
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τόσο νερό όσο να καλυφθούν τα αυγά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα αυγά, που έχουμε προηγουμένως πλύνει, στον πάτο της κατσαρόλας προσεκτικά.
Ανάβουμε το μάτι στο 6 μέχρι να αρχίσουν μικρές φουσκάλες βρασμού.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός κατεβάζουμε το μάτι στο 1 και μετράμε τον χρόνο, 8 λεπτά για καλά βρασμένα αυγά και έπειτα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε σε κυβάκια τα αυγά, τα παντζάρια, σε λεπτές ροδέλες το σχοινόπρασο και το σέλινο. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με πολύ καλά.
Μπρουσκέτες με πέστο, ντομάτα και αυγό
Υλικά
Για 2-4 άτομα
Για τις μπρουσκέτες
1 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες ή μεγάλες φέτες ψωμίου
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές σούπας σάλτσα πέστο
3 αυγά βρασμένα, κομμένα σε φέτες
Για τη σως πέστο
25 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
80 γραμμάρια κουκουνάρι
25 φύλλα βασιλικό (πλατύφυλλο)
2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο)
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη σως πέστο
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
Για τις μπρουσκέτες
Σε άφθονο νερό βράζετε τα αυγά σε σιγανή φωτιά για 8 λεπτά, στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν. Κόβετε τα αυγά σε φέτες.
Στη συνέχεια σε ξύλο κοπής κόβετε τη μπαγκέτα σε πάγιες φέτες για να βγαίνουν τα κομμάτια μεγαλύτερα. Στη συνέχεια απλώνετε από μια κουταλιά του γλυκού σως πέστο, μια φέτα ντομάτα και από μια φέτα αυγό. Αφήνετε για 10 λεπτά στο ψυγείο και σερβίρετε.
Αυγοσαλάτα με γαλοπούλα
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Δέκα αυγά βρασμένα
250 γραμμάρια φέτα
Δέκα φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Ξύδι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα αυγά για 8 λεπτά και τα τεμαχίζουμε αφού κρυώσουν. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά.