Home Blog 6 συνταγές με το τσουρέκι που περίσσεψε

6 συνταγές με το τσουρέκι που περίσσεψε

by sidagi.gr
456 προβολές

Αξιοποιπηστε με απλές και γρήγορες συνταγές το τσουρέκι που περίσσεψε!

Αξιοποιπηστε με απλές και γρήγορες συνταγές το τσουρέκι που περίσσεψε!
Αυγόφετες με τσουρέκι και σοκολάτα γκανάζ

Υλικά

Για 2-4 άτομα

120 γραμμάρια κουβερτούρα, κατά προτίμηση γλυκόπικρη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Μαργαρίνη για το τηγάνισμα
4 αυγά
Μισό  ποτήρι γάλα πλήρες ή κρέμα γάλακτος
6 χοντρές φέτες από Πασχαλινό τσουρέκι ή φέτες ψωμιού
2 μπανάνες κομμένες σε φέτες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα μέχρι να αφρίσουν και να φουσκώσουν.
Βουτάμε μέσα στο μείγμα τις φέτες του τσουρεκιού.
Σε μεγάλο τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και τηγανίζουμε τις φέτες τσουρεκιού και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και να ροδίσουν.

Σε ένα ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση.
Την ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στη συνέχεια σερβίρουμε τις φέτες από τα τσουρέκια με τη σοκολάτα γκανάζ και λίγες μπανάνες.

Αυγόφετες από τσουρέκι

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Μισό  ποτήρι μέλι
1 μπανάνα ή άλλο φρούτο
Κανέλα για πασπάλισμα
Μαργαρίνη για το τηγάνισμα
4 αβγά
Μισό  ποτήρι γάλα πλήρες ή κρέμα γάλακτος
3 χοντρές φέτες τσουρέκι


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα μέχρι να αφρίσουν και να φουσκώσουν.
Βουτάμε μέσα στο μείγμα τις φέτες του τσουρεκιού.

Σε μεγάλο τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και τηγανίζουμε τις φέτες τσουρεκιού και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και να ροδίσουν.
Κόβουμε σε φέτες μια μπανάνα, την απλώνουμε πάνω από τις φέτες τσουρεκιού και περιχύνουμε με μέλι.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε.

Τούρτα από τσουρέκι

Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για τη βάση
8 φέτες τσουρεκιού

Για την κρέμα σοκολάτας
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
225 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

Για το σιρόπι
100 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια νερό

Εκτέλεση

Για τη κρέμα σοκολάτας
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα, μέχρι να γινει ρευστή.  Τη μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος, ρίχνουμε στη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης.

Για την συναρμολόγηση
Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 5 εκ. στρώνουμε στη βάση φέτες από τσουρέκι και τις ραντίζουμε με σιρόπι. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή από την κρέμα σοκολάτας και με τη βοήθεια μιας παλέτας την ισιώνουμε. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες φέτες από το τσουρέκι, τις ραντίζουμε με το σιρόπι και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Με τη βοήθεια ενός φλόγιστρου ζεσταίνουμε τη φόρμα γύρω γύρω, ώστε να βγει εύκολα και ξεφορμάρουμε, τη βάζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.

Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη. Δύο λεπτά αφότου αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αν θέλουμε, μπορούμε να το αρωματίσουμε με 30 γραμμάρια. ποτό της αρεσκείας μας.

Crumble από τσουρέκι και βατόμουρα

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη γέμιση
4 φλιτζάνια βατόμουρα, πλυμένα
Ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι (λιγότερο ή περισσότερο σε γεύση, εξαρτάται από το πόσο γλυκά είναι τα μούρα και το πόσο γλυκό θα θέλατε να είναι)
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι κανέλα
1 1/2 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο (για πάχυνση, μπορεί να χρησιμοποιήσει άμεσα αντί ταπιόκα)

Για την επικάλυψη
8 φέτες τσουρεκιού χοντροκομμένες
1/4 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

Εκτέλεση

Για  τη γέμιση
Τοποθετούμε τα  μούρα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, κανέλα, και το καλαμποκάλευρο σε μια κατσαρόλα.
Ανακατέψτε τα μούρα ομοιόμορφα με τη ζάχαρη και αφήνετε για 30 λεπτά να ηρεμήσει το μείγμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους  180 βαθμούς.

Για την επικάλυψη
Πασπαλίζετε όλο το πυρέξ με την πρώτη στρώση από τα τσουρέκια. Προσθέτετε τα βατόμουρα και μετά χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να ανακατέψετε το αυγό και το γάλα μέχρι γίνει ένας απαλός χυλός.
Με μεγάλες κουταλιές, ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα βατόμουρα. Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Παγωτό με βατόμουρα και τσουρέκι

Υλικά

Για 4-6 άτομα

200 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια βατόμουρα πολτοποιημένα  + 1 κούπα βατόμουρα κομμένες σε κομμάτια
2 αυγά μεσαίου μεγέθους (προαιρετικά)
6 φέτες τσουρεκιού κομμένες σε μικρά κομματακια
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σακούλας
400 ml πλήρες γάλα με λιπαρά
200 ml κρέμα γάλακτος με λιπαρά

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα βατόμουρα και καθαρίζουμε.
Ρίχνουμε τα βατόμουρα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τις πολτοποιούμε. Αδειάζουμε τον πολτό τους σε ένα μπολ.

Βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε μια λεκάνη και τα χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
Αμέσως μετά αδειάζουμε στο μπολ το γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά ακόμη.
Αδειάζουμε στη λεκάνη και τον πολτό από τα βατόμουρα μαζί με το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια δουλεύουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μας.

Μόλις το παγωτό ετοιμαστεί από την παγωτομηχανή, προσθέτουμε τα κομμάτια βατόμουρου και το τσορέκι κομένο σε μικρά κομμάτακια και το ρίχνουμε σε ένα μπολ και έπειτα το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες προτού το καταναλώσουμε.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή τότε ανακατεύουμε το μείγμα και το παγώνουμε για 6 ώρες στην κατάψυξη, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι κάθε 45 λεπτά για 4 φορές.

Κορμός σοκολάτας

Υλικά

Για 4-6 άτομα

250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
8 φέτες τσουρέκι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 συσκευασία γάλα ζαχαρούχο

Εκτέλεση
Στο κάδο του μίξερ και στη μεσαία σκάλα ανακατεύουμε το βούτυρο κομμένος σε κομμάτια και σε θερμοκρασία δωματίου με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το κακάο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Κόβουμε τις φέτες τσουρεκιού σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε όλο το υλικό σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο, το τυλίγουμε σε σχήμα ρολού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει για περίπου 3 ώρες. Διατηρείτε στην κατάψυξη.
Σερβίρεται κρύο.

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα