Home Blog 10 καλοκαιρινές συνταγές

10 καλοκαιρινές συνταγές

by sidagi.gr
0 σχόλιο 181 προβολές

Δροσιστείτε με γλυκιες γεύσεις από smoothie, παγωτά και κοκτέιλ του καλοκαιριού!

Δροσιστείτε με γλυκιες γεύσεις από smoothie, παγωτά και κοκτέιλ του καλοκαιριού!

Smoothie με καρύδα και μπανάνα

Υλικά

Για 2 άτομα

1 μπανάνα
½ κούπα θρυμματισμένη καρύδα
Μισό λάιμ
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
1 χούφτα παγάκια

Εκτέλεση

Στο μπλένρερ ρίχνετε τον χυμό από τα πορτοκάλια, χυμό λάιμ, την ψιλοκομμένη μπανάνα, την καρύδα, βανίλια, τα παγάκια και ανακατεύουμε καλά για μισό λεπτό. Τέλος σερβίρετε.

Milkshake βατόμουρο

Υλικά

Για 1 άτομο

2 μπάλες παγωτό βατόμουρο
4 παγάκια
1 κούπα γαλα
Σιρόπι φράουλα

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπλέντερ το γάλα, το παγωτό και τα παγάκια.

Χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα και σερβίρουμε με σιρόπι φράουλα.

 

Lemonade iced tea

Υλικά

Για 2-4 άτομα

3 φλιτζάνια νερό
4 φακελάκια τσάι
1 συσκευασία συμπυκνωμένη παγωμένη λεμονάδα εμπορίου ή σπιτική
2 φλιτζάνια κρύο νερό
8 φλιτζάνια παγάκια
8 λεπτές φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 φλιτζάνια νερό μέχρι να βράσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέσετε φακελάκια τσαγιού. Αφήστε 10 λεπτά σε κρύο μέρος.

Αφαιρέστε τα φακελάκια τσαγιού. Προσθέστε την λεμονάδα και κρύο νερό. Ανακατεύετε να αναμειχθούν καλά. Χύστε σε κανάτα. Προσθέσετε παγάκια και φέτες λεμονιού.

Δροσερό παγωτό cheesecake με μύρτιλλα

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για την κρέμα cheesecake
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
1 κονσέρβα ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
190 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμαβανίλια
1 πακέτο μπισκότα ψιλοκομμένα τύπου Cheesecake

Για το μείγμα με μύρτιλλα
2 φλιτζάνια φρέσκα μύρτιλλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία τα μύρτιλλα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας μέχρι να βγάλει τους χυμούς τους.
Αφήστε τα μύρτιλλα να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά, μέχρι το μίγμα να πήξει. Αφαιρέστε την εστία, ρίχνουμε μείγμα σε ένα μπολ και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα  με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να μαλακώσει..
Σιγά-σιγά προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια, και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα στη δυνατή σκάλα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα γάλακτος.

Στη συνέχεια σουρώνετε τα μύρτιλλα και κρατάτε το σιρόπι στην άκρη. Με μια σπάτουλα ενώνετε τα μύρτιλλα μαζί με τα ψιλοκομμένα μπισκότα μαζί με την κρέμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια χύνετε το σιρόπι πάνω από την κρέμα και κάνετε νερά με ένα μαχαίρι.

Βάζετε στην κατάψυξη για για 6 ώρες και ανά 2 – 3 ώρες ανακατεύετε το παγωτό με ένα πιρούνι.
Αν έχετε παγωτομηχανή ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή.

 

Σορμπέ φράουλα με μούρο

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
½ κούπα χυμό λεμονιού
1½ κούπα φράουλες, πολτοποιημένες
1 κούπα μούρα πολτοποιημένα και καθαρισμένα
½ κούπα ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση

Ανακατεύετε τους δύο χυμούς με τον πουρέ φράουλας – μούρου και τη ζάχαρη και βάζετε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη για να πήξει, αλλά όχι να παγώσει.
Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύετε απαλά με το μείγμα των φρούτων. Βάζετε το σορμπέ στην κατάψυξη για περίπου δύο ώρες.

Όταν συμπληρωθεί το δίωρο, βγάζετε το σορμπέ και το ξαναχτυπάτε στο μίξερ ώστε να αφρατέψει. Το ξαναβγάζετε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες. Σερβίρετε σε ποτήρι μαζί με κομμάτια φράουλας.
Τάρτα με μπισκότο και frozen yorgurt

Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για την τάρτα
4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό φράουλα μαλακό
1 συσκευασία  των 180 γραμμαρίων μπισκότα της επιλογής σας
1/4 φλιτζανιού σιρόπι σοκολάτας
1/4 φλιτζανιού κομμάτια καραμέλας
4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό καϊμάκι μαλακό

Για το fronez yogurt
3-4 φλιτζάνια βατόμουρα  ή (νωπά ή κατεψυγμένα)
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κάρδαμο λοβό, θρυμματισμένα
1/4 κουταλάκι κανέλα
2 φλιτζάνια γιαούρτι
2 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για την τάρτα
Απλώστε στο πάτο ενός ταψιού κυκλικού μεσαίου μεγέθους τα θρυμματισμένα μπισκότα. Απλώστε πάνω από τα μπισκότα 2 φλιτζάνια παγωτό. Περιχύνουμε με 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας, και πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας κομμάτια καραμέλας.

Απλώστε το παγωτό φράουλα πάνω από τα κομμάτια καραμέλας. Παγώνουμε για 8 ώρες στη κατάψυξη.
Βγάζουμε από την κατάψυξη και από πάνω την δεύτερη στρώση παγωτού το παγωτό καϊμάκι.
Παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Για το fronez yogurt
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα  βατόμουρα, το ξύσμα λεμονιού, κάρδαμο, κανέλα και ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε.
Αφήστε το να σιγοβράζει, ανακατεύοντας για να λιώσουν τα μούρα και να απελευθερώσουν το χυμό τους.

Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά για να κρυώσει για 15 λεπτά.
Τοποθετήστε ένα κόσκινο πάνω από ένα μπολ. Σπρώξτε τα μούρα από το κόσκινο για να πάρετε το συμπυκνωμένο σιρόπι τους.

Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή μια λαστιχένια σπάτουλα για να πατήσετε τα μούρα από την πλευρά του κόσκινου. Απομακρύνετε τα μούρα από το κόσκινο, εκτός από το σιρόπι.
Ανακατέψτε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος στο σιρόπι μούρων. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετείτε στην κατάψυξη για 4 ώρες. Αφού κρυώσει αρκετά ρίχνετε το μείγμα μέσα στη βάση μπισκότου και το απλώνετε καλά. Βάζετε στη κατάψυξη για 2 ώρες και σερβίρετε.

Blueberry mojito

Υλικά

Για 1 άτομο

3 φύλλα δυόσμου ή μέντας
5 μύρτιλλα καλά καθαρισμένα
2 κουταλιές του γλυκού μαύρη ζάχαρη
2 ζουμερά κομμάτια lime (1/4 lime)
τριμμένος πάγος
1/3 ρούμι λευκό
1/3 λικέρ πράσινο μήλο ή χυμό μήλου

Εκτέλεση

Σε ένα ποτήρι νερού ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη, τα κομμάτια λάιμ, τα μύρτιλλα και το δυόσμο και τα πατάμε με ένα γουδοχέρι.

Γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο, ρίχνουμε ρούμι μέχρι να καλυφθεί περίπου το 1/3 του ποτηριού, στη συνέχεια ρίχνουμε το λικέρ μήλου ώστε να καλυφθεί και το υπόλοιπο 1/3 του ποτηριού και τέλος γεμίζουμε μέχρι πάνω με σόδα.
Pina Colada

Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 μεζούρες ρούμι
1 μεζούρα λικέρ καρύδα
1 μεζούρα χυμό ανανά
1 μεζούρα χυμό καρύδας

Εκτέλεση

Βάζουμε τα υλικά στο ψυγείο χωρίς να τα χτυπήσουμε, Μετά από μισή ώρα τα ρίχνουμε στο μπλέντερ με πολύ πάγο.

 

Pink grapefruit margarita

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 φλιτζάνι χυμό γκρέιπφρουτ κόκκινο
1/4 φλιτζανιού triple sec
3 φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
2 φλιτζάνια πάγο
1/2 φλιτζάνι τεκίλα
αλάτι για το χείλος του ποτηριού
1/2 λάιμ κομμένοσε φέτα για τη διακόσμιση του ποτηριού

Εκτέλεση

Τρίψτε το γύρω από την άκρη του κάθε ποτηριού με νερό  και στη συνέχεια βυθίστε το χείλος ελαφρώς σε ένα πιάτο με αλάτι. Αφήστε το να στεγνώσει.

Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε το χυμό γκρέιπφρουτ, χυμό λάιμ, triple sec, και τον πάγο και τα αναδεύετε μέχρι να θρυμματιστεί ο πάγος και να γίνει πουρές το γκρέιπ φρουτ. Ρίχνουμε σε μια μεγάλη κανάτα και ανακατέψτε το με τεκίλα.
Σερβίρεται κρύο πάγο και μια φέτα λάιμ.

 

Pineapple Daiquiri

Υλικά

Για 2 άτομα
1/2 ανανά καθαρισμένο
1 κουταλιά. σιρόπι ζάχαρης
2 χυμό λεμόνι
4 μεζούρες μπακάρντι

Εκτέλεση

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο σέικερ και τα χτυπάμε όλα μαζί, σερβίρουμε με φέτα ανανά.

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα