Το καρπούζι είναι το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού για πολλούς από εμάς καθώς μας δροσίζει και μας ξεδιψάει και έτσι μας δίνει μεγάλη ευχαρίστηση η κατανάλωση του.
Το καρπούζι είναι το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού για πολλούς από εμάς καθώς μας δροσίζει και μας ξεδιψάει και έτσι μας δίνει μεγάλη ευχαρίστηση η κατανάλωση του. Όμως πολλοί αναρωτιούνται αν έχει κάποια θρεπτική αξία αυτό το αγαπημένο φρούτο και εάν όντως αποτελείται κυρίως από νερό και σάκχαρα. Η αλήθεια είναι ότι το καρπούζι αποτελεί ένα φρούτο που έχει πολλά θρεπτικά στοιχεία.
Το καρπούζι περιέχει μερικά από τα πιο σημαντικά αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στη φύση. Συγκεκριμένα αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α (β-καροτένιο) ενώ περιέχει και το ισχυρό αντιοξειδωτικό λυκοπένιο. Τα αντιοξειδωτικά ως γνωστόν μας προστατεύουν από διάφορες παθήσεις (αρθρίτιδα, άσθμα, καρδιαγγειακά νοσήματα, εκφυλιστικές ασθένειες, πρόωρη γήρανση, καρκινογένεση κ.α.).
Συνταγές με καρπούζι…
Φρουτοσαλάτα με καρπούζι, σταφύλι και μάνγκο
Caprese με καρπούζι και μοτσαρέλα
Σουβλάκια με καρπούζι, φέτα και ελιές
Smoothie με καρπούζι και φράουλες
Σαλάτα με σπανάκι, καρπούζι και φέτα