Kοτορυζόπιτα

by sidagi.gr
0 σχόλιο 15 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

3 φλυτζάνια ρύζι
4 αυγά
8 φύλλα κρούστας
2 φλυτζάνια βούτυρο
Λάδι
Αλάτι
πιπέρι
1 κοτόπουλο μέτριο
2 κρεμμύδια

Εκτέλεση:

Λαχταριστή κοτόπιτα με ρύζι για ένα τέλειο γεύμα

Καθαρίζετε,πλένετε και βράζετε το κοτόπουλο με δυο
ολόκληρα κρεμμύδια,αλάτι – πιπέρι.

Βγάζετε το κοτόπουλο σε πιατέλα και σουρώνετε το ζουμί.
Μετράτε 6 φλυτζάνια ζουμί για 3 φλυτζάνια ρύζι. Βράζετε το ρύζι

στο ζουμί του κοτόπουλου. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε νερό.

Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά – μικρά κομμάτια (αφού αφαιρέσετε
προσεχτικά τα κόκαλα).Καίτε σε κατσαρόλα 1 φλιτζάνι βούτυρο
και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί
με τα κρεμμύδια. Σχεδόν λιώνουν μαζί.

Χτυπάτε τα αυγά σε λεκάνη και ανακατεύετε το ρύζι,τα  αυγά
και το κοτόπουλο με το κρεμμύδι που σοτάρατε.

Αλείφετε με λάδι ένα ταψί και στρώνετε τα 4 φύλλα κάτω αφού
τα βουτυρώσετε (ή λαδώνετε) ένα – ένα. Απλώνετε τη γέμιση
πάνω στα φύλλα και την στρώνετε,Την σκεπάζετε με τα υπόλοιπα
φύλλα,που επίσης βουτυρώνετε (ή λαδώνετε) ένα – ένα και
κλείνετε τα φύλλα γύρω – γύρω.

Ψήνετε την κοτορυζόπιτα σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα