Home Συνταγές ΜαγειρικήςEthnic κουζίνα Fra Diavolo από την Ιταλία

Fra Diavolo από την Ιταλία

by sidagi.gr
0 σχόλιο 3 προβολές

Υλικά:

1-2 κιλά γαρίδες
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι βασιλικό
1 κρεμμύδι
1 κουτί ντοματάκια
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 ποτήρι νερό
λίγο μπούκοβο
αλάτι
 

Εκτέλεση:

Αρχικά καθαρίζουμε τις γαρίδες.


Αρχικά καθαρίζουμε τις γαρίδες.



Αφαιρούμε το κέλυφος από το σώμα της κάθε γαρίδας και κρατάμε την ουρά και το κεφάλι.
 


Αλατοπιπερώνουμε.
 


Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.
 


Μόλις ζεσταθεί,τις βάζουμε μέσα και τις τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά.
 


Τις γυρνάμε ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
 


Μόλις πάρουν χρώμα, βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι.
 


Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει.
 


Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ντοματάκια αφαιρώντας το κοτσάνι.
 


Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι 1 ποτήρι νερό και 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί.



Προσθέτουμε τα ντοματάκια και το μπούκοβο και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν.
 


Λίγο πριν γίνει η σάλτσα, μόλις δούμε ότι χυλώνει, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το βασιλικό.
 


Ανακατεύουμε τα μυρωδικά αυτά με τα υπόλοιπα υλικά.
 


Στο σημείο αυτό ρίχνουμε τις τσιγαρσμένες γαρίδες,τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
 


Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.



Μπορούμε να τη συνδυάσουμε με ζυμαρικά ή ρύζι αλλά και με πατάτες.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα