Ψωμί με γλυκάνισο

by sidagi.gr
694 προβολές

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι τύπου 70%

20 γραμμάρια μαγιά νωπή

30 γραμμάρια γλυκάνισο

20 γραμμάρια αλάτι

100 γραμμάρια ξινό (ζυμάρι χθεσινό)

600 χλ. νερό

 

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και ζυμώνουμε 4 λεπτά στην 1η ταχύτητα και 6 λεπτά στη 4η ταχύτητα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 35-40 λεπτά σκεπασμένη.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και ζυμώνουμε 4 λεπτά στην 1η ταχύτητα και 6 λεπτά στη 4η ταχύτητα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 35-40 λεπτά σκεπασμένη.

 

Πλάθουμε τις φρατζόλες μας με μύτες στις άκρες. Βάζουμε ένα ταψάκι με νερό στο φούρνο κάτω-κάτω και το ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει, με το που αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 35ο C για 10-15 λεπτά. Βάζουμε στο φούρνο τα ταψί με τα ψωμιά για 25-30 λεπτά.

 

Χαράσσουμε τρία κοψίματα με μαχαιράκι και φουρνίζουμε στους 220ο C για περίπου 35-40 λεπτά.

Απαιτούμενος χρόνος: 140 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα