Φιλέτο στήθος γαλοπούλας με σάλτσα βερίκοκο

by sidagi.gr
550 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 στήθος γαλοπούλας χωρίς κόκαλο περίπου 2 κιλά
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
4 φέτες μπέικον, κομμένες σε 8 μισά
2 φλιτζάνια ξηρό λευκό κρασί
⅓ φλιτζάνι ξύδι
Αλατοπίπερο

Για τη σάλτσα βερίκοκο
1 ½ φλιτζάνι του κουταλιού βερίκοκο
½ φλιτζάνι ξύδι
1 φλιτζάνι ζωμό από τη γαλοπούλα

Εκτέλεση:

Διαιτητικό και θρεπτικό πιάτο για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και όχι μόνο!

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα βότανα μαζί με το βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Τρίψτε το μείγμα βουτύρου σε όλη την επιφάνεια του φιλέτου και μετά στρώνετε τις φέτες μπέικον πάνω στο φιλέτο.
Βάλτε γαλοπούλα σας σε ένα ταψί μαζί με το λευκό κρασί και το ξίδι. Ραντίστε με το κρασί μία φορά το φιλέτο  πριν το βάλετε στο φούρνο.

Καλύψτε τη γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο  και ψήνετε για 1 ώρα. Αλείφετε τη γαλοπούλα με το ζουμί κάθε 15 λεπτά.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμη μια ώρα μέχρι να ροδίσει.

Για τη σάλτσα βερίκοκο
Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, ανακατεύοντας όλα μαζί μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αφήνετε να ζεστάνει μέχρι να πάρει μια βράση και δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε το φιλέτο στήθος γαλοπούλας με τη σάλτσα βερίκοκο. .

Απαιτούμενος χρόνος: 120 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα