Τρουφάκια με πραλίνα φουντουκιού

by sidagi.gr
587 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

280 γραμμάρια τεμαχισμένη κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
1/2 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας λικέρ κεράσι
1/2 φλιτζάνι φουντούκια, ψιλοκομμένα για επικάλυψη

Εκτέλεση:

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τρουφάκια σοκολάτας με γεύση πραλίνα

Σε ένα μπεν μαρί πάνω από νερό που σιγοβράζει, ανακατεύουμε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και πραλίνα φουντουκιού. Ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και γίνει ένα λείο ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια αφαιρέστε το μείγμα της σοκολάτας από τη θερμότητα και αφήνετε να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε στο μείγμα σοκολάτας τη βανίλια και το λικέρ ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ρηχό πυρέξ και καλύψτε με μεμβράνη. Τοποθετείτε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Αν βάζετε στο ψυγείο περισσότερο από δύο ώρες, το μείγμα θα γίνει πολύ σκληρό και δεν θα πλάθεται εύκολα.
Εάν αφήσετε παραπάνω στο ψυγείο, αφήστε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ξεπαγώσει.

Τοποθετείτε ένα φύλλο λαδόκολλας στο πάγκο της κουζίνας.  Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι, φτυαρίζετε το μείγμα σοκολάτας και πλάθετε σε μπαλάκια και τοποθετήστε στο φύλλο λαδόκολλας. Συνεχίστε με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας. Στη συνέχεια ρολάρετε τις μπάλες σοκολάτας σε τεμαχισμένα φουντούκια. Βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και είναι έτοιμα.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα