Σαλάτα με γλυκοπατάτα, superfoods και ντρέσινγκ αγαύης

by sidagi.gr
896 προβολές

Υλικά:

 Για 2-4 άτομα

800 γραμμάρια γλυκοπατάτες  κομμένες σε ψιλά καρέ
260 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε μπουκιές (3,5 φλιτζάνια)
1/4 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
Ζωμό λαχανικών 1/4 κούπα  
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι σπόρους ροδιού

Εκτέλεση:

Όλα τα θρεπτικά και ωφέλιμα συστατικά σε μια σαλάτα. Απολαύστε τη ακόμα και για κυρίως πιάτο χωρίς ενοχές!

Ρίχνετε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί με ένα φύλλο λαδόκολλας. Αλατοπιπερώστε και ψήστε στους 200 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά.
 Αφήστε τις να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, βράζετε σε δυνατή εστία ελαφρά το μπρόκολο μέχρι μαλακώσει λίγο για 5 λεπτά.  Ξεπλύνετε με κρύο νερό, στραγγίξετε και αφήστε στην άκρη.    
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το φυστικοβούτυρο, το ζωμό, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, το σιρόπι αγαύης και το αλάτι .Προσθέστε περισσότερο ζωμό αν το μείγμα βγει πολύ πηχτό.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις  γλυκοπατάτες, το μπρόκολο και τα πράσινα κρεμμύδια. Περιχύνετε με τη σάλτσα. Πασπαλίστε με το κόλιανδρο και το ρόδι.  
 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα