Ρολά wonton με αβοκάντο

by sidagi.gr
470 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για τα φύλλα wonton
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
Μισό κουταλάκι αλάτι
1/3 κούπας νερό

Για τη γέμιση
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 αβοκάκτο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλες τις ώρες

Για τα φύλλα wonton
Χτυπάμε το αβγό σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε το νερό. Σε άλλο μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το πρώτο μείγμα στο αλεύρι και πλάθουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ομοιόμορφη ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες και τις αφήνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά καλυμμένες με μια νωπή πετσέτα. Χωρίζουμε κάθε μπάλα στα 4 και ανοίγουμε το κάθε τέταρτο με τον πλάστη σε ένα τετράγωνο. Το φύλλο αυτό το κόβουμε σε 9 κομμάτια.
Αφού βάλουμε τη γέμισή μας σε κάθε τετράγωνο και τα κλείσουμε σαν πουγκιά, τα τηγανίζουμε. Όσα φυλλά δεν χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να τα καταψύξουμε χωρίζοντάς τα με λαδόκολλα.

Για τη γέμιση
Σε ξύλο κοπής κόβετε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρείτε το κουκούτσι. Με ένα κουτάλι βγάζετε το αβοκάντο από τη φλούδα του. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε και τις πιπεριές και ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ανακατεύετε. Βάζετε από μια κουταλιά σούπας σε κάθε φύλλο wonton. Δηπλώνετε τις δυο άκρες αριστερά και δεξιά προς τα μέσα και μετά κλείνετε τα wonto με τις υπόλοιπες δυο άκρες. Τηγανίζετε σε καυτό λάδι σε μέτρια εστία για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα