Νηστίσιμος χαλβάς σιμιγδαλένιος

by sidagi.gr
1,5K προβολές

Χαλβάς σιμιγδαλένιος. Ένα χειμωνιάτικο γλυκό για όσους νηστεύουν και όχι μόνο. Η παραδοσιακή ελληνική συνταγή χαλβά σιμιγδάλι αναφέρεται συχνά ως «1: 2: 3: 4», καθώς απαιτεί ένα λάδι, δύο σιμιγδάλι, τρεις ζάχαρη και τέσσερα νερό. Τόσο απλό!

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει το ελληνικό χαλβά σιμιγδάλι στο παρελθόν, θα εκπλαγείτε από τη νόστιμη γεύση αυτών των 4 ταπεινών συστατικών, όταν συνδυάζονται.

Σήμερα θα δοκιμάσουμε κάτι λίγο διαφορετικό σπο την κλασική συνταγή.

Όταν προετοιμάζετε μια ελληνική συνταγή χαλβά, το σιμιγδάλι αρχικά ψήνεται σε λάδι, φέρνοντας μια ακαταμάχητη μυρωδιά και στη συνέχεια εμποτισμένο με ζεστό σιρόπι, με τα αρώματα και τα μείγματα κανέλας και γαρίφαλου. Απλά νόστιμο! Έτσι, αν ψάχνετε για ένα νόστιμο επιδόρπιο χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα, χωρίς βούτυρο και χωρίς αυγά, αυτό είναι το μόνο!

Για 4-6 άτομα, Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: 20 λεπτά

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
φλούδα ενός λεμονιού

Για τον χαλβά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ξανθές σταφίδες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ολόκληρα ή χοντροκομμένα
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το χυμό του λεμονιού, να βράσουν για 5-6 περίπου λεπτά.
Στη συνέχεια, μόλις δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι να ξαναβράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι να δέσει ξανά.

Για τον χαλβά
Σε άλλη αντικολλητική κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σιμιγδάλι, μέχρι να ξανθύνει.
Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και τη σκόνη κανέλας. Τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε σταδιακά όλο το σιρόπι, χωρίς το ξύλο της κανέλας.

Όταν πήξει ο χαλβάς, το βάζουμε σε φόρμα και τον αφήνουμε  να κρυώσει για 1 περίπου ώρα.
Κατόπιν τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού από γλυκό του κουταλιού λεμόνι ή τον πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλας.

Περισσότερες Νηστίσιμες Συνταγές

Σας αρέσει αυτός ο χαλβάς σιμιγδαλένιος; Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχολιά σας και να την μοιραστείτε την στα Social Media παρακάτω. Ευχαριστούμε!

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

[mc4wp_form id=”52856″]

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα