Νηστίσιμη παντζαροσαλάτα

by sidagi.gr
982 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 κιλά παντζάρια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ξύδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Χορταστική σαλάτα με έντονο άρωμα και χρώμα για όλες τις ώρες

Χορταστική σαλάτα με έντονο άρωμα και χρώμα για όλες τις ώρεςΜε ένα μαχαιράκι χωρίζουμε τα παντζάρια από τα φύλλα και τα κοτσάνια τους.
Καθαρίζουμε τα παντζάρια από τις άκρες τους και τις φλούδες και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Μετά από μισή ώρα ρίχνουμε και τα κοτσάνια με τα φύλλα.
Μόλις βράσουν τα τοποθετούμε στην πιατέλα και κόβουμε σε ροδέλες τα παντζάρια και στη μέση του πιάτου τοποθετούμε
τα φύλλα τους.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το σκόρδο.
Περιχύνουμε τα παντζάρια με το λαδόξιδο και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα