Μυστικά για τέλεια σαλάτα!

by sidagi.gr
774 προβολές

Υλικά:

Σαλάτα της επιλογής σας
Ντρέσινγκ σαλάτας

Εκτέλεση:

Θέλετε κάθε φορά που φτιάχνετε τη σαλάτα σας να θυμίζει εστιατορίου…; Δείτε μερικά tips για να το πετύχετε!

1. Διαλέγετε πάντα φρέσκα λαχανικά εποχής. Ίσως οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε το συγκεκριμένο κανόνα αυτονόητο. Αποδεικνύεται όμως ότι τελικά αυτό δεν ισχύει. Πώς να το καταφέρετε με απλές κινήσεις; Μη γράφετε τίποτα στη λίστα με τα ψώνια όσον αφορά τα λαχανικά και τα φρούτα και, όταν βρεθείτε στο σουπερμάρκετ ή το μανάβικο της γειτονιάς σας, κάντε ένα γύρο ανάμεσα στους πάγκους. Μόνο έτσι θα καταλάβετε ποια είναι τα υλικά που αξίζει να μπουν στη σαλάτα σας.

2. Βρείτε ένα καλό στραγγιστήρι λαχανικών. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα λαχανικά χρειάζονται σχολαστικό πλύσιμο. Όμως αυτό που ίσως δεν προσέχουμε όταν ξεκινάμε να κόβουμε τα λαχανικά είναι ότι πρέπει να τα έχουμε στεγνώσει εντελώς. Γιατί; Διότι μόνο έτσι το ντρέσινγκ δένει τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά.

3. Επιστρατεύστε όλη σας τη δημιουργικότητα. Αν δεν είστε φαν του λάχανου ή οποιουδήποτε άλλου λαχανικού, απλώς μην το επιλέγετε. Επίσης μη μένετε κολλημένοι σε συγκεκριμένες γαρνιτούρες, όπως ψιλοκομμένη ντομάτα ή αγγούρι. Κάντε αναπάντεχους συνδυασμούς υλικών που σας φαίνεται ότι ταιριάζουν γευστικά μεταξύ τους. Μια ιδιαίτερη πινελιά είναι να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, σπόρους, φρούτα ή ψητά λαχανικά.

4. Δυναμώστε τις γεύσεις και τα αρώματα. Αναμείξτε φρέσκα μυρωδικά ή ραντίστε τη σαλάτα με χυμό λεμόνι ή λάιμ. Αν σας αρέσουν οι πιο δυνατές… συγκινήσεις, τότε δεν έχετε παρά να δώσετε την ψήφο εμπιστοσύνη σας σε ένα πικάντικο μπαχαρικό. Από την άλλοι εκείνοι που προτιμάτε τις πιο ήπιες γεύσεις, ποντάρετε στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το οποίο δίνει στη σαλάτα όση ακριβώς ένταση χρειάζεται.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα