Λυθρίνι παπιγιότ με βραστές πατάτες και μαϊντανό

by sidagi.gr
1,2K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

4 λυθρίνια καθαροσμένα (400 γραμμάρια το καθένα)
Χυμός λεμονιού 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
8 φρέσκα κλωναράκια μαϊντανού
100 γραμμάρια βούτυρο
Βραστές πατάτες baby
Ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες λεμονιού
4 x 80cm κομμάτια αλουμινόχαρτο και 4 x 60εκ κομμάτια λαδόκολλα
 

Εκτέλεση:

Φρέσκο ψαράκι στο φούρνο με λεμόνι και βραστές πατάτες για ένα λαχταριστό και ελαφρύ πιάτο

Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ξεπλύνετε τα ψάρια μέσα και έξω με κρύο νερό. Στεγνώστε τα λυθρίνια με απορροφητικό χαρτί. Χαράξτε τα σε τρία σημεία το κάθε ψάρι.
Σε κάθε αλουμινόχαρτο βάζετε από ένα φύλλο λαδόκολλας. Τοποθετήστε το κάθε λυθρίνι μέσα σε κάθε φύλλο λαδόκολλας. Ρίχνετε πάνω σε κάθε ψάρι τον χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και λίγο βούτυρο.

Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Κλείνετε σε πουγκί τη λαδόκολλα με το αλουμινόχαρτο το κάθε ψάρι.
Ψήνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 10 έως 15 λεπτά Μπάρμπεκιου ψάρια, με κλειστό κάλυμμα, για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Σερβίρετε με βραστές πατάτες, μαϊντανό και φέτες λεμονιού.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα