Κρεμώδης σάλτσα με ροκφόρ και καρύδια

by sidagi.gr
642 προβολές

Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι τσαγιού ροκφόρ θρυμματισμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζανιού τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα
Πιπερι

Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.


Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.



Μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το σκόρδο, βάζοντάς το μέσα στο λάδι ολόκληρο για 1 λεπτό.



Όταν ροδίσει το αφαιρούμε από τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα θρύμματα ροκφόρ.
 


Λιώνουμε το ροκφόρ με μια κλουτάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος.
 


Την αφήνουμε για 2 λεπτά περίπου ώστε να δέσει και συμπληρώνουμε 3/4 φλιτζανιού τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα, μισό φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και
ανακατεύουμε καλά.


Η σάλτσα αυτή συνδυάζεται ιδανικά με ζυμαρικά.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα