Κουλουράκια με μαρμελάδα

by sidagi.gr
981 προβολές

Υλικά:

115 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. ζάχαρη
1 αβγό, μόνο ο κρόκος
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
130 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπα μαρμελάδα (της αρεσκείας σας)
1/3 κούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Μια εύκολη συνταγή με λίγα υλικά που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Μια εύκολη συνταγή με λίγα υλικά που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε τον κρόκο του αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου.

Ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθεί (προσοχή, μην το παραχτυπήσετε). Σκεπάζετε τη ζύμη και την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 και στρώνετε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο ψησίματος.

Παίρνετε κομματάκια από τη ζύμη και φτιάχνετε μπαλάκια διαμέτρου 2,5 εκατοστών περίπου. Τα πατάτε πολύ ελαφρά να πλατύνουν λίγο και τα βάζετε στο ταψί. Όταν τελειώσετε, πιέζετε με το δάκτυλό σας στο κέντρο και κάνετε μια μικρή λακουβίτσα. Βάζετε σε κάθε λακουβίτσα 1/2 κουταλάκι μαρμελάδα.

Ψήνετε τα μπισκότα για 12 – 15 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν. Τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα