Κοτόπουλο με μπρόκολο

by sidagi.gr
3,8K προβολές

Κοτόπουλο με μπρόκολο – Μια λαχταριστή και εναλλακτική πρόταση για το μεσημεριανό σας.

Αυτή η συνταγή για τηγανητό κοτόπουλου και μπρόκολου είναι ένα κλασικό πιάτο κοτόπουλου σοταρισμένο με φρέσκες φλοράκια μπρόκολου και επικαλυμμένο με μία πεντανόστιμη σάλτσα. Μπορείτε να απολαύσετε ένα υγιεινό και εύκολο δείπνο στο τραπέζι σε μόλις 25 λεπτά!

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για δείπνο όταν δεν έχετε πολύ χρόνο να μαγειρέψετε και αυτό το τηγανητό κοτόπουλου και μπρόκολου ταιριάζει σίγουρα. Αυτό το πιάτο έχει γεύση σαν κάτι που θα παραγγείλετε σε ένα κινέζικο εστιατόριο, εκτός από το ότι είναι καλύτερο για εσάς (και φθηνότερο!).

Συμβουλές

Αυτή η συνταγή μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί και είναι μια εξαιρετική επιλογή προετοιμασίας γευμάτων. Για διαφορετική γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαρίδες ή ακόμη και λεπτές φέτες μπριζόλα αντί για το κοτόπουλο.

Για 2-4 άτομα, Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Χυμό από 1 πορτοκάλι
25 γραμμάρια αμύγδαλα
αλάτι
πιπέρι
300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 πλευρές από φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το ζεματάμε για 5 λεπτά. Ταυτόχρονα ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε  το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για 10 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αφού βγάλει το άρωμα του το σκόρδο ρίχνουμε  το χυμό με τη μουστάρδα και ανακινούμε το τηγάνι να πάνε παντού το μείγμα μας. Κατόπιν στραγγίζουμε το μπρόκολο κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό. Ρίχνουμε το κοτόπουλο με το μπρόκολο στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα αμύγδαλα.

Περισσότερες Νόστιμες Συνταγές

Σας αρέσει αυτή η συνταγή μπρόκολο; Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχολιά σας και να την μοιραστείτε στα Social Media παρακάτω. Ευχαριστούμε!

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

[mc4wp_form id=”52856″]

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα