Κοκκινιστό κοτόπουλο με πέννες

by sidagi.gr
2,K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος ψιλοκομμένα
½ κιλό μακαρόνια πέννες
200 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
1 πρέζα κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μπαχάρι
5 γαρύφαλλα
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Λαχταριστά μακαρόνια με κοκκινιστό κοτόπουλο κατσαρόλας

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε. Μόλις το λαδί ζεσταθεί βάζουμε μέσα το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Διαλύουμε τον ντοματοπελτέ σε δύο ποτήρια νερό και τον αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι, τα γαρύφαλλα, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, συμπληρώνουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 25 λεπτά περίπου.

Όσο το κοτόπουλο μαγειρεύεται, σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τις πέννες και στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Όταν το κοτόπουλο ψηθεί, το βγάζουμε από τη κατσαρόλα και το ακουμπάμε σε μια πιατέλα. Συμπληρώνουμε ένα φλιτζάνι του καφέ νερό μέσα στη σάλτσα, αφήνουμε να πάρει βράση και αδειάζουμε μέσα τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια, γυρίζοντας τα μέσα στη σάλτσα 2-3 φορές.

Σερβίρουμε τις πέννες σε πιατέλα και από πάνω τους το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.
Τρίβουμε το κεφαλοτύρι και πασπαλίζουμε τις πέννες.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα