Εύκολη λεμονόπιτα

by sidagi.gr
903 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμάρια)
4 κρόκους αυγών
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

Για τη μαρέγκα
4 ασπράδια αυγών
60 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλική

Εκτέλεση:

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα το γλυκό που θα το απολαύσει όλη η παρέα!

Για τη βάση
Στο μπλέντερ ή μούλτι χτυπάτε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Διαλέγετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. Στη συνέχεια απλώνετε τα θρυμματισμένα μπισκότα μέσα στην ταρτιέρα και τα ανακατεύετε μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε τη βάση σε όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας και αποθηκεύετε στο ψυγείο.

Για τη γέμιση
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το ζαχαρούχο μαζί με τους κρόκους και χτυπάτε στη δυνατή σκάλα για 2 λεπτά. στη συνέχεια προσθέστε το ξύσμα μαζί με το χυμό και ανακατεύετε για άλλο 1 λεπτό. Αδειάζετε το μείγμα μέσα στη ταρτιέρα και βάζετε στο φούρνο για ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Για τη μαρέγκα
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τα ασπράδια και τα χτυπάτε για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά σιγά τη ζάχαρη και ανακατεύετε σε δυνατή σκάλα για άλλα 5 λεπτά ακόμα μέχρι η μαρέγκα γίνει σταθερή και γυαλιστερή. Έπειτα βγάζετε από το φούρνο τη λεμονόπιτα και απλώνετε από πάνω τη μαρέγκα, ξανά βάζετε στο φούρνο και ψήνετε μέχρι η μαρέγκα να πάρει λίγο χρώμα για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρείτε από το φούρνο και αποθηκεύετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα