Γεμιστά πορτοκάλια με κρέμα μασκαρπόνε

by sidagi.gr
727 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κλωναράκι βανίλιας
250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
1/2 φλιτζάνι (125ml) λικέρ αμαρέτο, συν 1 κουταλιά της σούπας επιπλέον για το μασκαρπόνε
6 πορτοκάλια χωρίς κουκούτσια
1 1/4 φλυτζάνια (275 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Φτιάξτε ένα εντυπωσιακό γλυκό για όλες τις ώρες

Ανακατεύουμε τους σπόρους βανίλιας, μασκαρπόνε και 1 κουταλιά της σούπας amaretto σε ένα μπολ. Καλύψτε και τοποθετήστε στη συντήρηση ενώ προετοιμάζετε τα πορτοκάλια.
Κόβετε τις άκρες από τα πορτοκάλια, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα αποφλοιωτή, ξύστε προσεκτικά το ξύσμα των πορτοκαλιών  σε χορδές και χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα πορτοκάλια κατά μήκος.

Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρέστε την ψίχα από τα πορτοκάλια. Κόψτε βάση πορτοκαλιού μισό εκατοστό ώστε να στέκονται στο πιάτο οι κούπες των πορτοκαλιών.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό. Φέρτε μια μικρή κατσαρόλα με νερό να βράσει. Προσθέστε το ξύσμα  και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό, στραγγίζετε, στη συνέχεια, επαναλάβετε τη διαδικασία για να αποβάλλεται την πίκρα.

Αφού έχει ξεπικρίσει το ξύσμα. Αφαιρέστε το νερό από την κατσαρόλα και προσθέστε τα 125 ml αμαρέτο μαζί με τη ζάχαρη ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ανακατέψτε για να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια ανεβάζετε την εστία μέτρια-υψηλή και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
Για να σερβίρετε, γεμίζετε τις κούπες πορτοκαλιών με την κρέμα μασκαρπόνε, καλύπτετε με κάθε δεύτερη κούπα πορτοκαλιού και γαρνίρετε με το σιροπιαστό ξύσμα.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα