Αλμυρές κρέπες του έρωτα

by sidagi.gr
2,2K προβολές

Οι αλμυρές κρέπες με μανιτάρια, πράσινα φύλλα και ζαμπόν δημιουργούν ένα υπέροχο χορτοφαγικό γεύμα εμπνευσμένο από την άνοιξη. Μαγειρεμένο με αλεύρι για όλες τις χρήσεις, είναι εκπληκτικά εύκολες να φτιαχτούν και να  μαγειρευτούν γρήγορα. Οι επιλογές για να τις γεμίσετε είναι σχεδόν ατελείωτες. Εμείς βάλαμε μανιτάρια.

Για 2-4 άτομα
ΥΛΙΚΑ

Για τις κρέπες
4 μεγάλα αβγά
κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
6-7 κουταλιές του γλυκού λιωμένο βούτυρο
λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γάλακτος

Για τη γέμιση
200 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες
600 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
200 ml κρέμα γάλακτος
λίγο βούτυρο για το τηγάνι
200 γραμμάρια μανιτάρια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά και 2 κούπες γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 με 1 1/2 ώρα.

Όταν το βγάλετε από το ψυγείο ξαναχτυπάτε το μείγμα το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό. Αν είναι πολύ πηχτό αραιώστε με λίγη κρέμα γάλακτος. Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 9 ιντσών και γεμίστε ένα φλιτζανάκι του καφέ με το μείγμα.

Το χύνετε στο κέντρο του τηγανιού και γυρνάτε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να πάει το μείγμα παντού. Η κρέπα δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτή.

Σε μια μεγάλη πιατέλα βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει την κρέπα. Φτιάχνετε όσες κρέπες θέλετε, φροντίζοντας ανάμεσα τους να υπάρχει πάντα ένα φύλλο αλουμινόχαρτο. Στη συνέχεια αφού έχουν ετοιμαστεί, τις γεμίζετε με τυρί κασέρι τριμμένο, ζαμπόν σε φέτες, μανιτάρια και τυλίγετε τις κρέπες σαν κύλινδρο.

Τις βάζετε σε πυρέξ και τις περιχύνετε με κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζετε με τυριά τριμμένα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν! Και για μετά από αυτό το τέλειο δείπνο…απολαύστε μαζί του την τέλεια τούρτα καρδούλα με ροδοπέταλα!

Χρόνος Προετοιμασίας και μαγειρέματος: 20 λεπτά

Περισσότερες Συνταγές με κρέπες

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχολιά σας και να την μοιραστείτε την στα Social Media παρακάτω. Ευχαριστούμε!

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα