Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Χυμός σταφύλι

Χυμός σταφύλι

by sidagi.gr
0 σχόλιο 9 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τον χυμό
½ κιλό μαύρα σταφύλια
 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
1 λίτρο νερό
Μια πρέζα αλάτι

Εξαρτήματα
Ένα σουρωτήρι
1 μεγάλη κατσαρόλα 12 λίτρων
Ένα πολύ μεγάλο κόσκινο

Εκτέλεση:

Απολαυστικός και θρεπτικός χυμός για όλη την οικογένεια

Πλένετε τα σταφύλια και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό βράζετε μέχρι να αρχίσουν να επιπλέουν στην κορυφή.
Αφαιρέστε από τη θερμότητα και αφήστε το να κρυώσει.
Χωρίστε τη σάρκα των σταφυλιών από τους σπόρους. Στη συνέχεια ρίχνετε ξανά τα σταφύλια μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το υπόλοιπο νερό.

Ζεσταίνετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά σουρώνετε το μείγμα με τα σταφύλια σε ένα μεγάλο κόσκινο πιέζοντας τα για βγάλουν όσο περισσότερο χυμό γίνεται.
Τέλος προσθέστε μια πρέζα αλάτι και  σουρώνετε τον χυμό σε μπουκάλια και σφραγίστε. Αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ανακατεύετε ελαφρά τον χυμό πριν σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα