Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Χταπόδι κρασάτο

Χταπόδι κρασάτο

by sidagi.gr
0 σχόλιο 2 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 με 2 ½ κιλά χταπόδι
1 φλιτζάνι ξίδι
200 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 γραμμάρια κόκκινο ξηρό κρασί
3 κουταλιές της σούπας ξίδι
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
2-3 φύλλα δάφνης
Αλατοπίπερο
1 συσκευασία κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και μυρωδάτο φαγητό για όλη την οικογένεια

Πλένετε το χταπόδι καλά και το ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με το ξίδι, χωρίς νερό. Σκεπάζετε και το αφήνετε βράσει για 1  ½ με 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια το βγάζετε απ τη κατσαρόλα και το κόβετε σε χοντρά κομμάτια, κατόπιν το ξανά ρίχνετε στη κατσαρόλα και προσθέτετε το λάδι, το κρεμμύδι και τηγανίζετε για 5 λεπτά.

Προσθέτετε το κρασί, το ξίδι, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 30 με 40 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι και να μείνει με τη σάλτσα του. Προσθέστε το κοφτό μακαρονάκι 10 λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο και ανακατεύετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 160 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα