Home Συνταγές ΜαγειρικήςΚυρίως πιάτο Χοιρινό με μουστάρδα και πορτοκάλι

Χοιρινό με μουστάρδα και πορτοκάλι

by sidagi.gr
0 σχόλιο 9 προβολές

Υλικά:

Για 8 – 10 άτομα

1 χοιρινό μπούτι (4 κιλά)
1 κουταλιά της σούπας ολόκληρα γαρίφαλα (καρφάκια)
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
600 γραμμάρια μαρμελάδα πορτοκάλι
1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
6 αστεροειδείς γλυκάνισοι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας σκόνη μουστάρδα
Αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση:

Μια κλασική και σίγουρα λαχταριστή συνταγή για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι γεμάτη αρώματα από πορτοκάλι και γαρύφαλλο!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και ρυθμίστε τη σχάρα  στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
Ζητήστε απ’ τον κρεοπώλη μπούτι χοιρινό 4 κιλών και να χαρακώσει το χοιρινό σε σχήμα ρόμβων σε όλη την επιφάνεια.

Στη συνέχεια κάνετε τρύπες με ένα μαχαίρι πάνω στους ρόμβους και  καρφιτσώστε τα γαρύφαλλα, επίσης καρφιτσώστε και  ανάμεσα στους ρόμβους.
Έπειτα ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Στη συνέχεια βάζετε το χοιρινό σε ένα μεγάλο ταψί και ραντίστε με τη σάλτσα και ρίξτε το γλυκάνισο. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 2 ½ με 3 ώρες. Στη συνέχεια αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 250 βαθμούς  μέχρι να πάρει χρώμα.
Στη συνέχεια μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και ραντίστε το με το ζουμάκι απ΄ το ταψί.

Απαιτούμενος χρόνος: 180 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα