Home Συνταγές ΜαγειρικήςEthnic κουζίνα Φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεόλ

Φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεόλ

by sidagi.gr
0 σχόλιο 1 προβολές

Υλικά:

Για 2 άτομα

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα και πέτσα
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
1 μπορεί  κονσέρβα ντομάτες κονκασέ
1/3 φλιτζάνι καυτερή πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες (pepperoncini)
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
1/4 φλιτζάνι φέτες κρεμμύδι
1/2 έως 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και πιπέρι
1 φλιτζάνι ζεστό μαγειρεμένο ρύζι

Εκτέλεση:

Πικάντικο και εύκολο πιάτο για ζουμερό κοτόπουλο μαγειρεμένο σε σάλτσα ντομάτας, καυτερή πιπεριά και τσίλι!

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και μαγειρεύετε το κοτόπουλο σε μέτρια εστία από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει χρώμα για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρέστε απ΄το τηγάνι και να κρατήστε το ζεστό.
Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνετε  τη ντομάτα κονκασέ, πράσινες πιπεριές, σέλινο, αλάτι, κρεμμύδι, σκόνη τσίλι, θυμάρι και πιπέρι. Σιγοβράζετε με κλειστό καπάκι για περίπου 10 λεπτά.

Ρίχνετε ξανά πίσω το κοτόπουλο στο τηγάνι  και μαγειρεύετε για ακόμη 10 λεπτά. Σερβίρετε με βραστό λευκό ρύζι.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα