Τυρόψωμο με σκόρδο

by sidagi.gr
0 σχόλιο 17 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

224 γραμμάρια τυρί τριμμένο μοτσαρέλα
1 κιλό τυρί τριμμένο τσένταρ
1/2 έως 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κρεμμυδάκι  
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)  ή γιαούρτι
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ραβδί ανάλατο βούτυρο (1/2 φλιτζάνι,112 γραμμάρια )  σε θερμοκρασία δωματίου
1 καρβέλι ψωμί κομμένο στη μέση οριζόντια

Εκτέλεση:

Φτιάξτε με απλά υλικά το ορεκτικό της ημέρας για όλη την οικογένεια

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα τυριά και το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος  ή γιαούρτι μαζί με τη μαγιονέζα. Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το μείγμα βούτυρο στο μείγμα τυριού.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στο γκριλ στη 2 σκάλα θερμότητας. Κόβετε το καρβέλι οριζόντια στη μέση  και απλώστε το μείγμα τυριού πάνω στη ψίχα από το καρβέλι. Βάζετε το καρβέλι πάνω στη σχάρα και ψήνετε στο γκριλ για 3 – 4 λεπτά μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα.
Βγάζετε από σχάρα και αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Κόβουμε το ψωμί  σε φέτες και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα