Σκωτσέζικα αυγά

by sidagi.gr
0 σχόλιο 21 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

8 μεγάλα αυγά βρασμένα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 φλιτζάνια δημητριακά κορν φλέικς θρυμματισμένα (περίπου 170 γραμμάρια)
340 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
Φυτικό ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο 1 λίτρο, για το τηγάνισμα
2 αυγά χτυπημένα

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε κάτι νέο στα ορεκτικά σας με απλά και εύκολα υλικά! Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή

Σε ένα κατσαρoλάκι βράζουμε τα αυγά για 8 με 10 λεπτά το πολύ.
Συγχρόνως πλάθουμε σε μπαλάκια τον κιμά σε μέγεθος καρυδιού.

Αφού έχουμε βράσει τα αυγά τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο. Με τον πλάστη ανοίγουμε τα μπαλάκια κιμά σε  «φύλλο» πάχους 1 εκ. βάζουμε μέσα σε κάθε κιμά από ένα βραστό αυγό και το κλείνουμε.

Επαναλαμβάνουμε σε κάθε αυγό με κιμά την ίδια διαδικασία.
Σε άλλο μπολ ετοιμάζουμε το μείγμα του αυγού,

Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα  αυγά  μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι και τα θρυμματισμένα δημητριακά σε 2 διαφορετικά μπολ, πρώτα τα περνάμε από το αλεύρι τα μπαλάκια από κιμά, μετά από το μείγμα του αυγού και τελειώνοντας από τα θρυμματισμένα δημητριακά.

Τέλος ρίχνουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνι και αφήνουμε να φτάσει τους 180 βαθμούς. Τότε ρίχνουμε από 3 μπαλάκια κιμά στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
 

Πηγή : chow

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα